dissabte, 18 de febrer del 2012

Star Wars I. La amenaza fantasma, en 3D



George Lucas ha aprofitat la irrupció del 3D per reestrenar La amenaza fantasma, el primer episodi de la nova trilogia de la saga d’Star Wars. La pel·lícula s’ha actualitzat al 3D i ha canviat el personatge de Yoda, però per la resta queda igual. Hem d’agrair aquesta nova oportunitat de gaudir de l’espectacle a la gran pantalla i de que noves generacions es puguin apropar a l’univers d’Star Wars tal com cal.

Rodada fa deu anys la revisió actual en 3D és més fàcil de veure que altres pel·lícules en 3D rodades en aquest format. Crec que això es déu a que les pel·lícules en 3D abusen de plànols que cerquen llançar la projecció fora de la pantalla per arribar a l’espectador, mentre que l’Amenaza fantasma, que no es va rodar en 3D no adopta aquesta molesta mania.

Només el pòster promocional de l’edició en 3D em planteja algunes objeccions. És al meu parer un pòster inferior al pòster de l’edició original en 2D (pintat en comptes de fotografiat). El protagonista central de la imatge és Darth Maul, un dels malvats més convincents de la saga (i per cert més desaprofitat) flanquejat per imatges més petites de Obi Wan i el renovat mestre Yoda. He trobat a faltar altres personatges vitals en l’episodi: al jove Anakyn, la Reina Midala, Jar Jar Binks, però sobretot al Mestre Jedi Qui Gon, el cavaller Jedi més creïble entre tos els que han empunyat un sabre làser. 


Pòster original de l'episodi I

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada