dimarts, 14 de febrer del 2012

Tillieux


Maurice Tillieux (1922-1978) va ser un dibuixant i guionista de còmics belga, un dels  representants de l’escola de Marcinelle i de la revista Spirou.

En la seva joventut va intentar ser capità de vaixell, però la Segona Guerra Mundial va desfer lles seves ambicions, llavors es va orientar cap a la novel·la policíaca i va escriure Le navire qui tue ses capitaines. A partir de 1944 comença a dibuixar regularment, i al 1947 començarà una llarga col·laboració a Heroic Albums, on crearà, entre d’altres a Fèlix. En 1955 va crear Marc Jaguar, i en 1956 Gil Jourdan (Gil Pupil·la en català) per la revista Spirou.

Tilliex va assajar diversos grafismes incloent el realisme però finalment adoptà un traç semirrealista, proper a Franquin que privilegia la legibilitat. L’ambientació i l’atmosfera dels barris populars, un dibuix del que es desprèn autèntic calor humà, els detalls, la perfecció en el treball dels cotxes, l’humor... són característiques de la seva obra.

A partir de 1966 va prioritzar la seva faceta de guionista per altres dibuixants de la revista Spirou. Tif et Tondu, dibuixat per Will, Natacha, dibuixada per François Walthery o YokoTsuno, dibuixada per Roger Leloup.

Va morir en un accident de cotxe l’1 de gener de 1978. Una pèrdua irreemplaçable d’un dels millors i més dinàmics autors de còmic europeu. 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada