diumenge, 27 de maig del 2012

Simon Nian, de Rodier i Corteggiani



L’editorial Net2 ha publicat el primer volum de la sèrie Simon Nian, amb guió de Françosi Corteggiani i dibuix de Yves Rodier: Ha dicho el Alcaide... que no salga naide.

Simon Nian és un jove advocat, afeccionat al còmic, que ens recorda molt a Gil Pupil·la de MauriceTillieux, tot i que físicament potser està més a prop de Marc Jaguar del mateix autor. En realitat està inspirat en un advocat amic de Rodier i afeccionat als còmics: George Simonian.

George Simonian, amic de Rodier

Yves Rodier, que es va donar a conèixer al acabar el darrer àlbum d’Hergé, Tintín i l’Art-Alpha, adopta un traç molt similar al de Tillieux. El guió també recorda a les històries de Gil Pupil·la, intrigues, persecucions, la col·laboració d’un comissari de policia, Santos Paoli, i una secretària molt eficaç, Diana. Tan gran és la connexió entre Simon Nian i Gil Pupil·la que la història és precedida per una introducció de Régine Buntinx-Tillieux, filla de Maurice Tillieux.

L'àlbum està ple de petits homenatges (com l'aparició del propi Tilliex en una vinyeta) i algun que altre compte pendent. La història es llegeix a bon ritme, intrigues al voltant d’un dibuixant de còmic desaparegut, la figura d’una vídua que guarda el llegat del seu marit (qualsevol lligam amb l’herència d’Hergé resta a la imaginació del lector), el món de l’art, fugues i intrigues polítiques... són un bon punt de presentació per a un personatge que fins ara ha protagonitzat dos històries més encara inèdites al nostre país. 

François Walthery i Maurice Tillieux

Fanny Roddwell, vídua d'Hergé

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada