dissabte, 13 de juliol del 2013

Star Trek, la sèrie original


Setanta-nou episodis de cinquanta minuts constitueixen la sèrie original d'Star Trek. Estrenada per la NBC el setembre de 1966, la sèrie va ser cancel·lada el 1969 per baixa audiència.

El capità Kirk, al capdavant de la nau estelar Enterprise, en viatges d’exploració que el posaran en contacte amb al·lienígenes, traïdors, divinitats... La tripulació de l’Enterprise, marcadament multiracial està encapçalada pel capità Kirk, i compren el vulcanià senyor Spock, l’enginyer Scotty, el metge Bones McCoy, la tinent Uhura (dona i negra, tota una fita als Estat Units de finals dels seixanta, en plena lluita pels drets civils), l’oriental Sulu, i l’alferes rus CheKov (un missatge clar en la Guerra Freda, al final americans i russos esdevindrien aliats).


Creada per Gene Roddenberry (1921-1991) i malgrat la seva cancel·lació ben aviat es va convertir en una sèrie de culte, aletargada en la memòria dels fans (trekkies) fins que a finals dels anys setanta la irrupció d’Star Wars va permetre el rellançament de la franquícia amb un seguit de pel·lícules i sèries que es deriven de la sèrie original: l'univers trekkie.


Una curiositat, les limitacions de pressupost obligaven a que gairebé tota la sèrie es desenvolupes al pont de comandament de la nau Enterprise, amb breus excursions a planetes lleugerament esbossats, on s’arribava gràcies al raig teletransportador d’Scotty, que va sorgir per la necessitat de pressupost: filmar-lo no costava res. 





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada